5 MÅTER Å FORBEDRE FORHOLDET PÅ – UTEN Å SNAKKE OM DET

Føler du at forholdet ditt går på tomgang? Du vet at du trenger en forandring, men å si at “vi trenger å snakke” bare vil føre til uro og gjøre dere begge defensive?

Å dykke inn i tunge diskusjoner er ikke alltid nødvendig når det gjelder å forbedre et forhold.

Vurder i stedet å henvende deg til partneren din med en “ånd av generøsitet” – noe som er spesielt effektivt når dere begge gjør det samme. Målet er å gi til partneren din uten bitterhet og uten å spore hva du får tilbake. Vær forsiktig med å påpeke hvor raus du er: ekte raushet oppstår når en person føler seg trygg og rolig og gir uforpliktende.

For å gjennomføre dette, forestill deg å gjøre et innskudd i partnerens emosjonelle sparegris hver dag.

Hver person har en spesifikk måte de foretrekker å bli elsket på: bekreftende ord, berøring, kvalitetstid, gaver eller tjenester. Par kan bruke disse fem kjærlighetsspråkene for å kommunisere at “du betyr noe for meg”.

Bekreftende ord
Folk elsker å høre ting som: Jeg elsker deg, du betyr alt i verden for meg, god jobb på golfbanen, god innsats på spinningen i dag kjære. Verbale komplimenter er flott, men prøv også å vise kjærligheten din på den mer gammeldagse måten ved å skrive en fysisk melding. Legg en søt lapp i matboksen til partneren din som sier: “Jeg elsker deg. Ha en fin dag!”. Eller legg igjen en post-it-lapp på en pute eller baderomsspeilet som sier “Du betyr alt for meg”. Også mer moderne metoder som en tekstmelding midt på dagen som sier “Tenker på deg” settes ofte pris på.

Berøring
Noen mennesker foretrekker å føle kjærlighet gjennom fysisk kontakt. Prøv å øke antall klemmer og kyss du gir. En hånd plassert på låret mens dere kjører, en 20-sekunders skuldermassasje eller holde hender mens dere går tur med hunden, alle disse berøringene kommuniserer kjærlighet. Vil du ta det enda lengre? Se om du kan finne søte nye måter å kjærtegne en ny del av partnerens kropp på tre ganger om dagen.

Tilby også kontakt på en erogen sone, slik som halsen eller øreflippene, men ikke for mye eller for lenge. Flørting er forskjellig fra en seksuell invitasjon. Det er mer som et sexy hei, så et raskt farvel. Det signaliserer til partneren din: “Du betyr noe og jeg finner deg attraktiv”.

Når det gjelder sex, regnes det både her og ikke. Generelt insinuerer kjærlighetsspråket berøring som kjærlighet, ikke erotikk. Men hvis du har lyst og vet at det å gi en seksuell invitasjon kan være en fin liten gave, gå for det.

Kvalitetstid
Mennesker elsker å føle seg prioritert gjennom å tilbringe meningsfull tid sammen. Å dele tid med en skjerm teller ofte ikke, med mindre dere med vilje ser på en serie eller film sammen. Stikkordet er tilsiktet. Du må vite hva partneren din liker å gjøre, og så gjør dette med dem. Tilby for eksempel å gå en tur med naboens hund hvis partneren din liker hunder, eller å sitte ved peisen med en kopp te – uten telefonen. Ta frem noen brettspill. Planlegg en datekveld. Eller bare hold partneren din med selskap på kjøkkenet og nyt et glass vin sammen mens partneren lager mat.

Gaver
En gjennomtenkt gave får mottakeren til å føle at deres interesser og ønsker betyr noe. Gaver bør være meningsfulle, men ikke nødvendigvis dyre. Vanlige gaver kan være sjokolade, blomster eller en flaske vin. Noen andre gaveideer kan være ferskpresset appelsinjuice en lørdag morgen, å arrangere lunsj til en travel dag på jobben, kinobilletter til en overraskelsesdate, en liten sukkulent til kjøkkenvinduet eller en kveld med en profesjonell kokk. Gaver kan også være noe du lager og leverer, som frokost på sengen eller en god cocktail på kvelden.

Tjenester
Mennesker føler seg elsket når partneren bevisst utfører en tjeneste for dem. Det kan bety å re opp sengen, fylle bilen med bensin eller gjøre den ukentlige handelen. Andre ideer kan være å lage en ny dessert, bestille takeaway eller organisere kjøkkenskuffen som alltid er full av rot. Folk som verdsetter tjenester har en tendens til å like et rent og ryddig hjem, men utfordre deg selv til å tilby noe som går utover de daglige gjøremålene. Du kan til og med innlede sex (så lenge det føles som en gave og ikke en forpliktelse).

Hemmeligheten bak suksess er å ha det gøy med generøsiteten din. Det skal føles givende å gjøre daglige innskudd i den emosjonelle sparegrisen. Å spore hva du gir, ikke hva du får, kan hjelpe par med å ta forholdet fra knapt å overleve til å trives i stedet.