GRESSELIG GOD GRESSKARSUPPE

INGREDIENSER

1 kg gresskar

2 epler

3 sjalottløk

2 fedd hvitløk

4 cm fersk ingefær

1 ss olje

4,5 dl vann

2 grønnsaksbuljongterninger

2,5 dl fløte

salt

hvit pepper

5 ss fersk timian

1 dl hvitvin

GJØR DETTE

  • Skrell og kjerne gresskar, epler og løk i mindre biter.
  • Skrell hvitløk og skjær i tynne skiver.
  • Riv ingefær eller skjær i mindre biter.
  • Stek alt sammen i olje i en stor kjele i ca 10 minutter.
  • Tilsett vann og buljongterninger. La småkoke under lokk til gresskaret er mykt, ca 20 minutter.
  • Hell i fløte og vin. Tilsett timian. Kok opp.
  • Ta av varmen og kjør suppen jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser. Smak til med salt og hvit pepper.
  • Server suppen med godt brød. Og gjerne litt krutonger i. Pynt også med frisk timian!

Hei gresskarsuppe!