DET UTROLIGE, FANTASTISKE OG TIL TIDER LITT KAOTISKE JULEMIRAKELET

Det er den tiden på året igjen da gleden brer seg som smør på nyristet brød – det er jul! En tid med glitrende lys, varmende kjærlighet og en salig blanding av kaos og magi.

Julen er som en velkjent, men alltid uvirkelig musikalsk melodi. Først kommer forberedelsene, som et maratonløp for å finne den perfekte juletrepynten og lage en gastronomisk oppvisning som imponerer selv den mest kresne nisse. Med blikket rettet mot stjernene dras du inn i en virvelvind av julepynt, der hver eneste glitrende lyskjede ser ut til å ha sitt eget liv og sin egen agenda – å flette seg sammen og gjøre seg selv umulig å løse opp. Og tro meg, ledningen er ekspert på å forsvinne blant alle de andre ledningene, på en måte som ville gjort en tryllekunstner misunnelig.

Men vent, det er ikke bare julepynt og matlaging, det er også julehandelen. Kampene i kjøpesentrene minner av og til om en scene fra en actionfilm, der folk kjemper om det siste eksemplaret av årets hotteste gave. Samtidig prøver du desperat å huske om bestemor allerede har den der røde strikkegenseren, eller om hva som var fetterens favorittfarge på tøflene.

Når juletreet er pyntet og alle gavene er pakket inn, er det tid for den store festen – julaften! Det er som om tiden stopper opp for et øyeblikk når vi samles rundt den overdådige julematen. Det er et herlig kaos, der søskenbarna sladrer om sine siste eventyr, onkel Bernt prøver å imponere med sine dårlige pappavitser, og mormor klemmer inn en ekstra gave som hun påstår at hun har glemt.

Og når barna, disse små ildsjelene av forventning og håp, begynner å fnise og hoppe opp og ned i begeistring over at julenissen kommer, er det virkelig magi. Ingenting kan måle seg med deres uskyldige undring når de åpner gavene og utstøter gledeshyl over leker de knapt visste at de ønsket seg.

Men når kakene er spist og de siste gavene er åpnet, etterlater julen en følelse av ro og tilfredshet. Til tross for alt kaoset og alle forberedelsene var det verdt hvert eneste øyeblikk for å se gleden i folks øyne og kjenne varmen fra fellesskapet i luften.

Så, i denne høytiden med glitrende lys og umulige ledninger, la oss heve glassene og skåle for det utrolige, fantastiske og noen ganger litt kaotiske julemirakelet!