INGREDIENSER
1 kg gresskar
2 epler
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
4 cm fersk ingefær
1 ss olje
4,5 dl vann
2 grønnsaksbuljongterninger
2,5 dl fløte
salt
hvit pepper
5 ss fersk timian
1 dl hvitvin
GJØR DETTE
- Skrell og kjerne gresskar, epler og løk i mindre biter.
- Skrell hvitløk og skjær i tynne skiver.
- Riv ingefær eller skjær i mindre biter.
- Stek alt sammen i olje i en stor kjele i ca 10 minutter.
- Tilsett vann og buljongterninger. La småkoke under lokk til gresskaret er mykt, ca 20 minutter.
- Hell i fløte og vin. Tilsett timian. Kok opp.
- Ta av varmen og kjør suppen jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser. Smak til med salt og hvit pepper.
- Server suppen med godt brød. Og gjerne litt krutonger i. Pynt også med frisk timian!
Hei gresskarsuppe!