GRILLKVELD MED HEI SENIOR

En varm sommerkveld, en mild bris og lukten av grillmat som henger tungt i luften – det er oppskriften for en perfekt grillkveld i det norske sommerparadiset. Men for vår gruppe med seniorer er det ikke en hvilken som helst grillkveld. Det er en kveld fylt med latter, gamle minner og mange uventede grilltips.

Vi samles hjemme hos Ingrid og Bjørn, hvis hage er kjent blant venner for sitt sjarmerende rot og de ville blomstene som dukker opp her og der. Bjørn, en pensjonert brannmann, tar kommandoen over grillen med en autoritet som får alle til å lytte oppmerksomt – eller i det minste late som om de gjør det.

“Husk, ikke grill som du parkerer – slurvete!” spøker han mens han elegant snur en rekke perfekt marinerte kyllinglår. Latteren som følger, er like hjertelig som kveldens første skål.

Ved siden av grillen har Marianne, tidligere bibliotekar og selvutnevnt “salatspesialist”, tatt på seg oppgaven med å overraske med sine kreative salater. “Hvem har sagt at man bare kan grille kjøtt?” utfordrer hun og presenterer en grillet vannmelonsalat med fetaost og mynte, noe som får noen av de mer tradisjonelle kjøttelskerne til å heve øyenbrynene.

Desserten er kanskje kveldens høydepunkt, for ingen hadde forventet å se Roger, alltid kledd i sin ikoniske hawaiiskjorte, triumferende bærende på en stor grillrist full av ananas- og bananskiver. “Grillet frukt – for oss som er søte nok som det er!” forklarer han med et blunk.

Kvelden fortsetter med gamle anekdoter, og alle konkurrerer om å fortelle den morsomste historien fra sin egen ungdom. Berit starter med en historie om hvordan hun en gang ved et uhell kom til å bruke mannens hårvoks i stedet for tennvæske. “Det fungerte helt fint, bortsett fra at det luktet nyklipt gress hver gang man åpnet grilllokket, ler hun.

Mellom tyggingen og latteren er det en uskreven forståelse av at disse kveldene er mer enn bare en unnskyldning for å spise god mat. De er en anledning til å finne tilbake til hverandre, dele latter og skape nye minner sammen.

Når skumringen faller på og den siste gløden sakte blekner, tar Ingrid ordet: “Det er dette livet handler om, å dele glede og latter med venner. Og en og annen overraskelse i form av en grillet dessert!”

Så uansett om du er en mester på grillen eller en nybegynner, er nøkkelen til en vellykket grillkveld å la humoren og vennskapet flyte like fritt som røyken. For når alt kommer til alt er det ikke maten vi husker, men latteren vi delte.