OPPSKRIFT GULROTKAKE

Hvorfor ikke feire denne nydelige dagen med deilig stykke gulrotkake toppet med en stor mengde glasur?

Her er favorittoppskriften vår – dette blir ca. 25 kakestykker:

Kaken

4 egg
4 dl sukker
200 gram smeltet smør
6 dl revne gulrøtter
4 dl mel
2 ts natron
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme

Glasur

200 gram Philadelphia-ost
150 gram romtemperert smør
3 dl melis
3 ts vaniljesukker
Revet lime (valgfritt)

Smelt smøret og la det kjøle seg ned. Visp egg og sukker til det blir luftig. Rør inn smør og mel og bland det godt med de tørre ingrediensene. Rør til slutt inn de revne gulrøttene. Smør formen, hell i røren og strø gjerne på litt ekstra kanel og kardemomme om du vil. Stek på 175 grader midt i ovnen i ca. 25 minutter. Steketiden avhenger på hvor stor formen er – bruk en pinne for å se om kaken fortsatt er klissete. La kaken kjøle seg ned etter at du har tatt den ut av ovnen.

Glasuren blandes sammen for hånd. Bruk en håndmikser og visp alle ingrediensene til en jevn krem. Smak på kremen og tilsett mer vaniljesukker om du ønsker. Smør kremen over kaken og skjær den i ruter. Strø eventuelt over litt revet lime. Server og nyt!