PERSONVERNERKLÆRING

I denne erklæringen beskriver vi hvordan vi behandler våre kunders og brukeres personopplysninger. Erklæringen beskriver også hvordan vi behandler personopplysninger som samles inn via våre nettsider og digitale tjenester. Vi beskytter personvernet ditt og det er viktig at du er klar over informasjonen om hvordan vi behandler personopplysningene dine.

Personopplysninger som vi samler inn

Hvilke personopplysninger samler vi inn?

Informasjonen vi samler inn kan variere avhengig av tjenesten du bruker. Informasjonen som samles inn kan også variere avhengig av personverninnstillingene du har gjort på datamaskinen eller mobilen, og funksjonene du bruker i tjenestene. Nedenfor har vi oppsummert typen personopplysninger som vi hovedsakelig behandler.

• Navn og kontaktinformasjon. Vi behandler kunders og kontaktpersoners for- og etternavn, e-postadresse, postadresse, telefonnummer, leveringsadresse og annen lignende kontaktinformasjon.

• Informasjon knyttet til brukerkontoen. Hvis du registrerer en konto hos oss, samler vi inn autentiseringsinformasjon som brukernavn og passord, samt annen informasjon du legger til på profilen din.

• Alder, kjønn og statistikk (demografiske data). Hvis du er kunde hos oss samler vi inn informasjon om alder og kjønn, samt statistikk om området der du bor.

• Kortinformasjon etc. Vi samler inn informasjon som er nødvendig for å kunne behandle betalingen din for eventuelle kjøp, som blant annet kan inkludere betalingsnummer (for eksempel kredittkortnummer) og tilhørende sikkerhetskode eller bankkontonummer.

• Kjøpshistorikk. Vi samler inn informasjon om dine kjøp og abonnementer, beløp, tidspunkt for kjøp og tilbud du bruker.

• Enhets- og bruksdata. Vi samler inn data om enheten din, for eksempel informasjon om du surfer på en mobil eller datamaskin og hvilken nettleser du bruker. Vi samler også inn data om hvordan du bruker våre digitale tjenester, f.eks. informasjon om funksjonene du bruker, nettsidene du besøker og programvarekonfigurasjoner du bruker. Dette kan også inkludere informasjon om IP-adresse og innstillinger (for eksempel språkinnstillinger).

• Interesser og favoritter. Vi samler inn data om dine interesser og favoritter.

• Personnummer. Vi behandler personnummeret ditt dersom det er nødvendig for å bekrefte din identitet, alder eller om du logger inn på en tjeneste via Bank-ID.

• Annet. Vi samler også inn informasjon som du skriver i meldinger du sender til oss, f.eks. tilbakemeldinger og anmeldelser, spørsmål og informasjon som du oppgir i kundeservicesaker. Når du kontakter oss, f.eks. for kundeservice gjennom telefonsamtaler eller chat-økter med våre representanter, kan samtalene tas opp for din og vår sikkerhet, samt for å kontinuerlig evaluere responsen fra kundeservice.

Vær oppmerksom på at dersom du ber om at vi ikke kontakter deg på e-post, telefon eller post, beholder vi en kopi av gjeldende kontaktinformasjon i vår blokkeringsliste for markedsføring for å sikre at du ikke mottar uønskede tilbud i fremtiden.

Hvordan samler vi inn personopplysninger?

• Informasjon som du oppgir. Vi samler inn visse opplysninger direkte fra deg når du oppretter og bruker en brukerkonto på nettsiden eller en av våre apper, melder deg på et arrangement, melder deg på et nyhetsbrev, kjøper et produkt i en nettbutikk eller kontakter oss for kundeservice.

• Bruk av tjeneste etc. Vi innhenter noe av informasjonen ved å registrere hvordan du samhandler med våre tjenester og produkter, for eksempel ved å bruke teknologi som informasjonskapsler på nettsidene våre og gjennom informasjon som vi får tilgang til via enheten (som mobil, PC eller nettbrett) du bruker når du får tilgang til våre tjenester, som IP-adresse, språkinnstillinger og push-innstillinger.

• Informasjon hentet fra eksterne kilder. Vi kan også hente data fra eksterne kilder.

• Sosiale nettverk, når du gir en tjeneste tilgang til informasjonen din i ett eller flere nettverk, for eksempel hvis du har valgt å identifisere deg via Facebook eller LinkedIn, samler vi inn informasjon fra din offentlige Facebook- eller LinkedIn-profil.

• Partnere som vi samarbeider med for å tilby våre tjenester eller delta i felles markedsaktiviteter, vi kan for eksempel ta del av informasjon fra sponsorer som vi samarbeider med på våre arrangementer.

• Offentlig tilgjengelige kilder, som åpne offentlige databaser eller andre datakilder som er tilgjengelige for allmennheten, som folkeregisteret.

Dersom du ikke oppgir informasjon som er nødvendig for å få tilgang til våre tjenester eller en spesifikk funksjon, er det en risiko for at du ikke kan bruke den spesifikke tjenesten eller funksjonen.

Hvordan vi bruker personopplysninger

I dette avsnittet har vi oppsummert formålene vi behandler personopplysninger for og det rettslige grunnlaget vi baserer vår behandling på. Vi støtter oss hovedsakelig på to ulike grunnlag; enten at vår behandling er nødvendig for å oppfylle avtalen med deg (“Utførelse av avtale”), eller at vår behandling er nødvendig for formål knyttet til vår eller en tredjeparts legitime interesse (“Legitime interesser”). I noen tilfeller er behandlingen basert på ditt samtykke (“Samtykke”) eller at behandlingen er nødvendig for å oppfylle en juridisk forpliktelse (“Juridisk forpliktelse”).

Vi har gjort vår vurdering av «Legitim interesse» ut fra at vår behandling for slike formål er nødvendig for å kunne imøtekomme brukeres og kunders ønsker, vurdere, utvikle og forbedre innhold og utforming av tjenestene og for å kunne for å oppnå relevans i tilbud og annonsering. I tillegg har vi en legitim interesse i å kunne beskytte virksomheten vår.

• Tilby produkter, tjenester og kundestøtte. Vi bruker informasjon for å fullføre kjøpene dine og for å gi deg våre tjenester og produkter for å tilby kundestøtte. Vi kan bekrefte alderen din, betalingsopplysningene og/eller kontoen din ved registrering som bruker av våre applikasjoner via e-posten du oppga ved registrering.

• Personlige tjenester. Noen av våre tjenester gjør at du får tilgang til en mer personlig opplevelse som kan være basert på dine aktiviteter på våre nettsider, interesser og favoritter, din plassering, kundeprofil og/eller hvilke valg du har tatt.

• Produktforbedring. Vi bruker data til å forbedre våre eksisterende tjenester og produkter, blant annet ved å oppdatere funksjoner og få økt forståelse for hvordan vi kan gjøre brukeropplevelsen bedre for deg.

• For å bedre forstå virksomheten vår (såkalt “Business Intelligence”). Vi behandler personopplysninger for å produsere statistikk og analyser vedrørende vår forretningsdrift.

• Sikkerhet og samsvar. Vi bruker data for å beskytte sikkerheten til våre produkter, tjenester og kunder, for å oppdage og forhindre svindel (for eksempel dobbel bruk av tilbud), for å løse tvister og håndheve våre avtaler. Vi bruker informasjon for å overholde gjeldende lovgivning som regnskapsloven.

• Kommunikasjon. Vi kan kontakte deg på e-post, telefon, push-funksjon eller på andre måter for å minne deg på varer som ligger igjen i handlekurven din, gi tilbakemelding til deg i en kundeservicesak, informere deg om at du må iverksette tiltak for å beholde kontoen eller levere en god tjeneste.

• Brukerkonto. Når du oppretter en brukerkonto når du registrerer deg eller foretar et kjøp hos oss, ber vi om visse personlige opplysninger. Vi vil også tildele deg et unikt kunde-ID-nummer for å identifisere kontoen din og tilhørende informasjon.

• Markedsføring og reklame. Vi bruker ulike kanaler for markedsføring og annonsering, f.eks. post, telefon, e-post, SMS og våre nettsider og andre digitale kanaler. Markedsføringen og annonsene kan, avhengig av kanalen, referere til våre egne og andre selskapers produkter og tjenester. Markedsføringen vår og annonsene du ser på nettsidene våre kan være basert på hvordan du brukte tjenestene våre, som lese- og kjøpshistorikk samt demografiske data som alder, kjønn, bosted og geografisk posisjon.

Når du besøker nettsidene våre, vil noen av informasjonskapslene vi plasserer på datamaskinen din være annonseinformasjonskapsler, som er spesielt utviklet for å huske hvordan du navigerer på nettet og hvilke nettsteder du besøker for å gjøre annonsene mer relevante og effektive. For mer informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler, se våre retningslinjer for informasjonskapsler

• Facebook-pikselen. Noen nettsteder bruker et verktøy kalt Facebook Pixel. Vi bruker kun dette verktøyet dersom du har gitt et spesielt samtykke, og betyr at vi deler personopplysninger med Facebook for å markedsføre våre tjenester og produkter på Facebooks plattform.

• Atferdsmessig retargeting av våre annonsørers produkter og tjenester. Dette er en form for interessebasert annonsering som lar oss og noen av våre annonsører vise deg reklame for våre annonsørers produkter og tjenester.

Hvis vi planlegger å bruke personopplysninger til et nytt formål, vil vi informere deg før eller i forbindelse med innsamling av personopplysninger. Om nødvendig vil vi be om ditt samtykke.