Perfekt for en sunn hverdagsmiddag!
Ingredienser (4 porsjoner):
- 2 kyllingfileter, skåret i biter
- 1 boks (400 g) kikerter eller 2 dl grønne erter, skyllet
- 1 boks (400 g) knuste tomater
- 1 gul løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 gulrot, skåret i skiver
- 1 ss olivenolje
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts chiliflakes (valgfritt)
- Salt og pepper etter smak
- 2 dl vann
- 1 håndfull spinatblader
- 1 dl gresk yoghurt (til servering)
Fremgangsmåte:
- Varm olivenoljen i en stor panne og stek løken og hvitløken til de er myke.
- Tilsett kyllingbitene og stek til de får farge.
- Rør inn gulrot, spisskummen, paprika og chiliflakes. La det steke i noen minutter.
- Tilsett knuste tomater, vann og kikerter eller grønne erter. La det småkoke i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Tilsett spinatbladene og la dem mykne i noen minutter.
- Server med en klatt gresk yoghurt og valgfritt tilbehør, for eksempel fullkornsris eller quinoa.