RASK OG NÆRINGSRIK KYLLINGGRYTE MED ERTER

Perfekt for en sunn hverdagsmiddag!

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 2 kyllingfileter, skåret i biter
  • 1 boks (400 g) kikerter eller 2 dl grønne erter, skyllet
  • 1 boks (400 g) knuste tomater
  • 1 gul løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gulrot, skåret i skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts chiliflakes (valgfritt)
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 dl vann
  • 1 håndfull spinatblader
  • 1 dl gresk yoghurt (til servering)

Fremgangsmåte:

  1. Varm olivenoljen i en stor panne og stek løken og hvitløken til de er myke.
  2. Tilsett kyllingbitene og stek til de får farge.
  3. Rør inn gulrot, spisskummen, paprika og chiliflakes. La det steke i noen minutter.
  4. Tilsett knuste tomater, vann og kikerter eller grønne erter. La det småkoke i 15 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Tilsett spinatbladene og la dem mykne i noen minutter.
  7. Server med en klatt gresk yoghurt og valgfritt tilbehør, for eksempel fullkornsris eller quinoa.