10 REFLEKSJONER SOM KAN FORANDRE LIVET DITT

Det er utrolig hvor lett det er å miste de viktige tingene i livet av syne. Fulle tidsplaner og faste rutiner har en tendens til å sette hjernen på autopilot.

Når ting ikke går som man ønsker, er det ofte fordi man har mistet fokus på det som virkelig betyr noe. Men å fokusere på de grunnleggende sannhetene i livet kan være vanskelig, spesielt når de minner deg om at du er på vei i feil retning.

De beste tingene i livet kommer ikke lett, og det å ikke observere seg selv nøye er en sikker vei til middelmådighet. Jeg tror Sokrates sa det best:

“Det uutforskede livet er ikke verdt å leve.”

Sokrates’ observasjon gjelder også for næringslivet. Da Eric Schmidt var administrerende direktør i Google, sa han berømt: “Vi driver denne virksomheten gjennom spørsmål, ikke svar.”

Livet og næringslivet er basert på spørsmål, ikke svar. Du bør regelmessig spørre deg selv om du er på vei i riktig retning.

Mange av livets essensielle sannheter må gjentas. Vi trenger påminnelser for å hjelpe oss med å fokusere på dem. Hold disse sannhetene for hånden, og de vil garantert gi deg et sårt tiltrengt løft.

Stor suksess innledes ofte med fiasko

Du vil aldri oppleve ekte suksess før du lærer å omfavne fiasko. Dine feil baner vei for at du kan lykkes ved å avsløre når du er på feil vei.

De største gjennombruddene kommer vanligvis når du føler deg mest frustrert og mest fastlåst. Det er denne frustrasjonen som tvinger deg til å tenke annerledes, til å se utenfor boksen og se løsningen du har gått glipp av.

Suksess krever tålmodighet og evnen til å opprettholde en god holdning selv når du lider for det du tror på.

Å være opptatt er ikke det samme som å være produktiv

Se på alle rundt deg. De virker alle så travle – løper fra møte til møte og skyver vekk e-poster til høyre og venstre. Men hvor mange av dem produserer egentlig, lykkes egentlig på et høyt nivå?

Suksess kommer ikke fra bevegelse og aktivitet. Det kommer fra fokus – fra å sørge for at tiden din brukes effektivt og produktivt.

Du får like mange timer om dagen som alle andre. Bruk din med omhu. Tross alt er du produktet av produksjonen din, ikke din innsats. Sørg for at innsatsen din er dedikert til oppgaver som gir resultater.

Du er bare så god som de du omgir deg med

Du bør strebe etter å omgi deg med mennesker som inspirerer deg, mennesker som gir deg lyst til å bli bedre. Og det gjør du sannsynligvis. Men hva med menneskene som drar deg ned? Hvorfor lar du dem være en del av livet ditt?

Alle som får deg til å føle deg verdiløs, engstelig eller uinspirert, kaster bort tiden din og kan gjøre deg mer lik dem. Livet er for kort til å omgås folk som dette. Klipp dem løs.

Du lever det livet du har skapt

Du er ikke et offer for omstendighetene. Ingen tvinger deg til å ta beslutninger og ta handlinger som strider mot dine verdier og ambisjoner.

Omstendighetene du lever i i dag er dine egne – du skapte dem. På samme måte er fremtiden din helt opp til deg. Hvis du føler deg fast, er det sannsynligvis fordi du er redd for å ta risikoen som kreves for å nå dine mål og leve drømmene dine.

Når det er på tide å ta grep, husk at det alltid er bedre å være nederst på stigen du vil klatre enn på toppen av en der du ikke vil være.

Frykt er den største kilden til anger

Når alt er sagt og gjort, vil du angre på sjansene du ikke tok mye mer enn du vil gjøre dine feil. Ikke vær redd for å ta risiko.

Jeg hører ofte folk si: «Hva er det verste som kan skje? Vil det drepe deg?” Likevel er ikke døden det verste som kan skje deg.

Det verste som kan skje deg er å tillate deg selv å dø innvendig mens du fortsatt er i live.

Du trenger ikke vente på en unnskyldning for å tilgi

Livet går mye jevnere når du gir slipp på harme og tilgir selv de som aldri har bedt om unnskyldning. Ikke la negative hendelser fra fortiden din ødelegge dagens lykke. Hat og sinne er følelsesmessige parasitter som ødelegger livsgleden din.

De negative følelsene som følger med å holde på et nag skaper en stressreaksjon i kroppen din og å holde på stress kan ha ødeleggende helsekonsekvenser. Forskere ved Emory University har vist at det å holde seg til stress bidrar til høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Når du tilgir noen, gjør det ikke handlingene deres i orden; men det frigjør deg ganske enkelt fra å være deres evige offer.

Lev i øyeblikket

Du kan ikke nå ditt fulle potensial før du lærer å leve livet ditt i øyeblikket.

Ingen skyldfølelse kan forandre fortiden, og ingen følelse av angst kan forandre fremtiden. Det er umulig å være lykkelig hvis du hele tiden er et annet sted, ute av stand til å omfavne virkeligheten fullt ut (på godt eller vondt) akkurat i dette øyeblikket.

For å hjelpe deg selv å leve i nuet, må du gjøre to ting:

1. Godta fortiden din. Hvis du ikke slutter fred med fortiden din, vil den aldri forlate deg, og ved å gjøre det vil den skape fremtiden din.

2. Aksepter fremtidens usikkerhet. Angst har ingen plass her og nå. Som Mark Twain en gang sa: “Å bekymre seg er som å betale en gjeld du ikke skylder.”

Din egenverd må komme innenfra

Når din følelse av nytelse og tilfredsstillelse stammer fra å sammenligne deg selv med andre, har du ikke lenger kontroll over din egen skjebne. Når du føler deg bra med noe du har gjort, ikke la andres meninger eller prestasjoner ta det fra deg.

Selv om det er umulig å slå av reaksjonene dine på hva andre tenker om deg, trenger du ikke sammenligne deg med andre og du kan alltid ta folks meninger med en klype salt. På den måten, uansett hva andre mennesker tenker eller gjør, kommer din egenverdi innenfra. Uansett hva folk tenker om deg til enhver tid, er én ting sikkert – du er aldri så god eller dårlig som de sier du er.

Livet er kort

Ingen av oss er garantert en morgendag. Men når noen dør uventet, får det oss til å tenke over våre egne liv: hva som virkelig betyr noe, hvordan vi bruker tiden vår og hvordan vi behandler andre mennesker.

Tap er en rå påminnelse om livets skjørhet. Det trenger imidlertid ikke å være det.

Minn deg selv hver morgen når du våkner at hver dag er en gave og at du vil gjøre det beste ut av velsignelsen du har mottatt. Øyeblikket du begynner å handle som om livet er en velsignelse, er øyeblikket det vil begynne å fungere som en. En god dag starter tross alt med et godt tankesett.

Endring er uunngåelig – omfavn den

Bare når du omfavner endring kan du finne det gode i det. Du må ha et åpent sinn og åpne armer hvis du skal gjenkjenne og utnytte mulighetene som endring skaper.

Du vil garantert mislykkes hvis du fortsetter å gjøre de samme tingene som du alltid har gjort eller håper at hvis endringen vil forsvinne hvis du ignorerer den.

Tross alt er definisjonen på galskap å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat.

Livet stopper ikke for noen. Når det går bra, sett pris på det og nyt det, for det vil endre seg. Hvis du alltid leter etter noe mer, noe bedre, som du tror vil gjøre deg glad, vil du aldri være tilstede nok til å nyte de store øyeblikkene før de er borte.

Et kort sammendrag

Å være fokusert og stille de vanskelige spørsmålene kan være ekstremt ubehagelig. Men husk, vi lærer og vokser ikke ved å holde oss til det som er behagelig.