6 MORSOMME FAKTA OM SØVN

Med tanke på at vi tilbringer rundt en tredjedel av livet vårt i søvn (det vil si rundt 25 år), tenkte vi at vi skulle grave dypere i søvnverdenen for å finne noen interessante fakta om søvn og hva vi gjør når vi sover.

 • Noen av oss drømmer i svart-hvitt
  Nye studier viser at omtrent 12% av mennesker drømmer i svart-hvitt. Selv om dette kan høres overraskende ut, var det nærmere 75% som drømte i svart-hvitt før farge-TV ble introdusert.
 • Søvn er forskjellig for menn og kvinner
  Ifølge National Sleep Foundation er mannlige og kvinnelige døgnrytmer litt forskjellige. I gjennomsnitt har menn en døgnrytme som er seks minutter lengre, noe som gjør at de føler seg mindre trøtte om kvelden. Kvinner har ofte en kortere syklus, noe som betyr at de ofte våkner tidligere.

Annonse:

8hours -50%
Sov godt hver natt
Kampanje
8hours er et sovemiddel for alle som vil sove godt, som består av deilig myk melatonintablett. Prøv i 60 dager til halv pris.
 • 15% av befolkningen går i søvne
  Ifølge National Sleep Foundation går 15% av oss i søvne. Det er forresten tydeligvis ikke farlig å vekke noen som vandrer rundt i søvne.
 • Det bør ta 10 – 15 minutter å sovne
  Dette er den ideelle tiden det tar å sovne. Hvis du sovner innen 5 minutter eller mindre, er sannsynlig at du lider av søvnmangel.
 • Høyde påvirker søvnen
  Når du er i stor høyde (fra ca. 4000m +) er det mye mindre oksygen, noe som gjør det vanskeligere å sovne.
 • Luktesansen vår avtar når vi sover
  Vi vet at støy kan vekke oss når vi sover, men det gjør ikke lukt, noe som er en av grunnene til at brannalarmer ble oppfunnet.

Og til slutt, noen morsomme fakta… Sjiraffer trenger bare 1,9 timers søvn om dagen, du kan ikke nyse i søvne, og nyfødte babyer kan frata foreldrene sine 44 dagers søvn i året!


Hei god nattesøvn!