ALDERSKLOKKEN

Ny forskning skrur aldersklokken 30 år tilbake!

Mennesker fra hele verden bruker milliarder av kroner i året på å se yngre ut. Selskaper produserer tusenvis av kremer, piller og behandlinger. I tillegg har forskere forsøkt å bremse aldringsprosessen i flere tiår. For bare et par uker siden kom noen forskere frem til et gjennombrudd!

De har utviklet en metode for å “tidshoppe” celler i menneskelig hud. Forskerne kommer fra Babraham Institute i Cambridge, Storbritannia. De sier at de kan skru tilbake den aldrende klokken i celler med 30 år. Resultatet skal være at huden ser yngre ut.


Hudcellene i testene deres beholdt alle de viktige funksjonene. Forskerne sier at prosjektet fortsatt er i et tidlig stadie, men at det kan hjelpe mennesker med å se yngre ut i fremtiden. Teknikken som ble utviklet av forskerne kan imidlertid forandre både skjønnhet og helse. Den ledende forskeren, Dr Diljeet Gill, sa: “Enn så lenge har vi bare testen denne teknikken i hudceller. Vi er spent på om vi kan overføre den til alle celletyper”. Det betyr at den kan komme til å bli brukt for å behandle hudproblemer, som brannskader, akne og eksem, men forskerne håper at teknikken kan brukes for å hjelpe andre deler av kroppen. Den nye metoden kan også hjelpe med å lege sår raskere, spesielt hos eldre mennesker.
Arbeidet deres kan en dag hjelpe oss med å se yngre ut. Og det kan til og med være med på å snu aldringsprosessen. Hvor utrolig høres ikke dette ut?

Hei til forskningens utrolige fremskritt!