HJEMMESPA – ET AVSLAPPENDE BAD

Hell opp et varmt bad. Fyll badekaret med vann med rett temperatur, enten du vil ha det rykende varmt eller helt lunkent. Mens badekaret fylles kan du dempe lyset og tenne noen lys. I tillegg kan du hjelpe deg selv med å slappe av ved å gjøre noen av dine favoritting. Dette kommer til å få deg til å føle deg bra. For eksempel:

Hell et glass med vin, juice, te eller vann

Spill avslappende musikk. Bruk YouTube eller en streamingtjeneste og søk på nøkkelord som “spa music” og “spa playlist”.

Tenn litt røkelse eller noen duftlys.

Legg frem en tykk badehåndduk eller morgenkåpe for når du kommer opp fra det herlige badet.

Legg til badesalt, badeoljer og andre ingredienser til badet. Dette er en utmerket måte å gjøre badet enda bedre, og det gir deg fordelene med aromaterapi også. Legg gjerne til badesalt, boblebad, badeoljer, badeperler, badebomber og alt annet som hjelper deg med å slappe av.

Hvis du vil, kan du tilsette melk og havregryn – disse har en fuktighetsgivende effekt og er bra for tørr hud. Du kan også tilsette mandeloje, jojobaolje eller til og med en skje kokosolje. Du vil komme ut av badet med babymyk hud!

Prøv en hudmaske. Du kan enkelt lage en hudmaske selv. Den vil få huden din til å føles sunn og myk.

Dette trenger du:

1 halv most avokado

1 spiseskje honning

1 spiseskje kakao

Mos og bland sammen ingrediensene til en jevn blanding. Dekk hele ansiktet med blandingen og la den virke i 10-15 minutter. Skyll vekk med lunken vann etterpå. 

Masser dine ømme muskler. Med alt det harde arbeidet du gjør mellom spadagene, kan du ha vondt i rygg, ben, armer eller nakke. Ta deg tid til å elte musklene med fingrene for å få musklene til å slappe av i det varme vannet.

Eksfolier huden din. Bruk en svamp eller kroppsskrubb for å eksfoliere armer, ben og overkropp. Huden din vil føles myk, glatt og sunn når du kommer ut av badekaret.

Bruk milde sirkulære bevegelser for å fjerne den døde huden.

Hvis du vil, kan du barbere bena og andre kroppsdeler etter at du har eksfoliert.

Tørk huden og påfør en nærende lotion. Bruk et håndkle til å tørke huden og forsegl deretter fuktigheten ved å bruke en lotion eller bodylotion på armer, ben og overkropp. Når kroppen din er dekket av lotion, ta på deg badekåpen slik at den får tid til å bli absorbert i huden før du kler på deg.

Hei spadag!