HJEMMESPA – GI DEG SELV EN ANSIKTSBEHANDLING

Eksfolier ansiktet forsiktig. Vask det i varmt vann og bruk en vaskeklut eller et håndkle for å skrubbe av den døde huden. Sørg for å bruke en forsiktig sirkulær bevegelse i stedet for å bruke press, siden ansiktshuden din er sensitiv og kan strekke og rynke seg hvis du håndterer den for hardt.

  • Ansiktsskrubb fungerer også bra. Kjøp en i butikken eller lag din egen ved å blande følgende ingredienser: 1 ss olivenolje, 1 ss malte mandler eller malt havregryn og 1 ts vann. Bruk den til å skrubbe ansiktet og skyll deretter med varmt vann.

Gi deg selv en dampbehandling. Fyll en liten kjele med vann og varm den på komfyren til den begynner å dampe. Legg et håndkle over bakhodet og hold hodet over kasserollen slik at dampen kan treffe ansiktet ditt. Hold ansiktet der i to til tre minutter for å få full effekt av dampen.

  • Vær forsiktig så du ikke holder ansiktet så nært at det føles ekstremt varmt. Ansiktet ditt skal føles veldig varmt, men ikke ubehagelig varmt.
  • Gjør dampbehandlingen enda mer behagelig ved å tilsette noen dråper eterisk olje. Lavendel, tea tree-olje og rosevann har alle en avslappende effekt.

Lag en ansiktsmaske. Å lage masker hjemme er gøy, og de gjør ansiktet ditt mykt som en baby. Bruk en ansiktsmaske fra butikken eller bland en oppskrift med ingredienser du har hjemme. Påfør den på ansiktet i femten minutter og vask den deretter av. Her er noen populære maskealternativer:

  • For tørr hud: Bland 1 ts honning og 1 ts olivenolje
  • For normal hud: Bland 1 ts honning og 1 knust banan
  • For fet hud: Bland 1 ts honning og 1 ts kosmetisk leire

Fukt ansiktet ditt. Fang opp fuktigheten fra ansiktsbehandlingene dine med en god ansiktskrem for å avslutte prosessen. Du kan bruke enten en kjøpt krem ​​eller litt ansiktsolje, som jojoba-, argan-, kokos- eller mandelolje.

Hei spadag!