HJEMMESPA – LAG DIN EGEN MANIKYR OG PEDIKYR!

Fjern den gamle neglelakken din. Begynn med å fjerne den gamle neglelakken fra neglene og tåneglene. Bruk acetonfri neglelakkfjerner hvis mulig, da aceton tørker ut neglene.

Bløtlegg fingrene. Forbered en bolle med varmt vann og bløtlegg fingrene i fem minutter med neglene helt nedsenket. Dette vil myke opp neglene og neglebåndene for å gjøre dem lettere å forme.

  • Ikke bruk oljer eller såpe i bollen med varmt vann. Det er bedre å bruke rent vann slik at det ikke blir rester på fingrene når du maler dem.

Klipp og fil neglene. Bruk negleklipper eller saks for å forme hver av neglene dine til halvmåneformer. Bruk en neglefil for å jevne ut grove flekker og jevne ut formene, slik at alle neglene dine ser profesjonelt trimmet ut.

Skyv neglebåndene dine tilbake. Ta en cuticle pusher og skyv forsiktig tilbake neglebåndene slik at de ikke lenger er synlige på neglene. Vær veldig forsiktig hvis du skjærer eller trimmer bort overflødig hud slik at huden ikke blir skadet og du får en infeksjon.

Påfør lakken din. En god manikyr har minst tre lag: grunnlakk, farge og toppstrøk. Noen liker å bruke mer enn ett strøk med lakk for å sikre maksimal dekning. La neglene tørke helt mellom lagene for å unngå flekker.

  • Den beste metoden for å male neglene pent er å male en strek på hver side og deretter fylle i midten.
  • Hvis du vil male et design på neglene dine, gjør det etter malingsbelegget, og påfør deretter toppbelegget sist for å forsegle det.

Bløtlegg og eksfolier føttene. Føtter blir ofte forsømt i daglig stell, men dette er din spadag, så ta deg tid til å gjøre det riktig! Bløtlegg føttene i badekaret eller i en bolle fylt med varmt vann. Hvis føttene dine er tørre, bruk en pimpstein for å fjerne de grove flekkene.

  • Noen hard hud trenger ekstra hjelp for å løsne. Prøv en barberhøvel eller annet instrument utviklet for å fjerne tørr hud.

Trim og poler tåneglene dine. Form tåneglene med en negleklipper, sørg for å runde av kantene for å forhindre inngrodde tånegler. Enten gjør du en pedikyr i tre lag eller så påfører du bare et strøk med klarlakk for å beskytte og forbedre tåneglene dine.

Hei spadag!