JANUAR: MÅNEDEN DA VI ALLE LATER SOM OM VI FORTSATT ER ENTUSIASTISKE OVER NYTTÅRSFORSETTENE VÅRE.

Januar, måneden da vi starter et nytt år med optimisme og nyttårsforsetter så store at de får Mount Everest til å se ut som en liten hump. Vi får en følelse av at alt er mulig – vi skal trene hver dag, lese en bok i uken, spise grønnere og kanskje til og med lære et nytt språk. Men etter å ha overlevd nyttårsfestlighetene, våkner vi opp 1. januar med en hodepine som er større enn ambisjonene våre og et sug etter pizza som om det var den eneste rasjonelle metoden for å overleve.

Januar: måneden da treningssentrene fylles til randen av entusiastiske mennesker i splitter nye treningsklær som roper “Jeg skal forandre livet mitt!”. De står i kø for å bruke tredemøllen som om det var billetter til en eksklusiv konsert. Men etter noen uker begynner treningssentrene å se ut som trøstesløse steder der det sannsynligvis bare er edderkoppene i alle spindelvevene som gjør armhevinger.

Det er også måneden da vi prøver å “organisere” livene våre. Vi kjøper fancy notatbøker og planlegger å være så produktive at selv Elon Musk ville blitt imponert. Vi lager lister på lister, helt til vi innser at vi bruker mer tid på å planlegge hvordan vi skal være produktive enn på å være produktive. Å prøve å holde styr på alt er som å forsøke å helle vann i en sil – det fungerer ikke særlig bra.

Men januar har også sine fordeler! Det er den tiden på året hvor vi kan krølle oss sammen under et pledd og late som om vi er produktive, mens vi egentlig bare ser på Netflix i timevis. Vi prøver å komme oss etter desember og de stadige påminnelsene om at vi “skal være festlige og glade” ved å kose oss i de mest behagelige klærne våre og la kroppen restituere seg.

Det er også den måneden vi prøver å være “sunne” samtidig som vi fortsatt spiser restene av julegodteriet i smug, som om det var den forbudte frukten vi absolutt ikke kan røre.

Så, kjære januar, du er en måned fylt av motsetninger og løfter som vi kanskje ikke alltid holder. Men du er også en tid for å hente oss inn igjen, le av fiaskoene våre og fortsette å prøve, selv om vi ikke alltid når opp til Mount Everest.

La oss til slutt skåle for ambisjonene våre, fiaskoene våre og pizza som kur mot nyttårsangsten – for det er slik vi kommer oss gjennom denne måneden med forventninger og realiteter. Skål for januar, måneden da vi later som om vi er mye mer organiserte og sunne enn vi egentlig er!