LIVET ETTER DØDEN: EN HIMMELSK KOMEDIE ELLER EN TUR TIL HELVETE?

Noen ganger er det spennende å fantasere om hva som skjer etter døden. Får vi fly rundt som engler og spille harpe i en uendelig himmel? Eller havner vi i en versjon av Dantes helvete i Den guddommelige komedie, med ildsprutende demoner og ukomfortable hengekøyer?

Det er et spørsmål som har plaget menneskeheten i århundrer, og til tross for alle religiøse teorier og mytologiske historier er vi fortsatt usikre på svaret. Men la oss ta en humoristisk titt på livet etter døden og se hvilke morsomme muligheter som venter oss.

For det første kan vi forestille oss et himmelsk paradis der alt er mulig. Se for deg et sted der du kan spise ubegrensede mengder sjokolade uten å gå opp i vekt, der solen alltid skinner og der det finnes et uendelig utvalg av Netflix-serier å se på. I dette paradiset kan du også ha møter med historiske personer og til og med spille fotball med Albert Einstein. Høres ut som en himmelsk komedie, ikke sant?

Men kanskje er det ikke fullt så enkelt. Hva om vi havner i et endeløst køsystem der vi må vente på å få møte Peter, himmelens portvokter? Tenk deg å stå der i en evighet, trykke på knappen og lytte til en repetitiv melodi som driver deg til vanvidd. Eller enda verre, hva om himmelen er fylt med sinte engler som ikke kan slutte å diskutere politikk og vær? Da kan livet etter døden bli et endeløst dårlig standup-show der du er det eneste publikummet.

Men la oss ikke glemme den andre muligheten – helvete. Hvis vi har vært skikkelig slemme her på jorden, kan vi bli nødt til å stige ned til det varme stedet. Forestill deg et sted der det regner chilipepper, der toalettene alltid er i stykker og der du tvinges til å se dårlig TV-reklame i all evighet. Helvete kan være et sted der du sitter fast i en evigvarende trafikkork og bare har kjedelige radiokanaler å lytte til. Det høres ut som en skikkelig dårlig komedie.

Men kanskje vi tar feil. Kanskje livet etter døden er noe helt annet enn vi kan forestille oss. Kanskje det er et sted der drømmene våre går i oppfyllelse og skrekkfantasiene våre forsvinner. Kanskje det er et sted der vi kan le av alle feilene våre og nyte hvert øyeblikk uten å bekymre oss for å dumme oss ut.

Så hva tror du? Blir livet etter døden en himmelsk komedie eller en tur til helvete? Eller kanskje finnes det noe etter dette livet som er enda mer fantastisk enn vi noen gang kan forestille oss.

Vi får vente og se, men inntil da må vi gjøre det beste ut av det livet vi har her på jorden. Forhåpentligvis er vi klare for det som venter oss når vår tid her er over.