OVERRASKENDE MAT SOM FAKTISK ER BRA FOR TENNENE DINE

Vi vet alle om matvarer man bør unngå fordi de skader tennene dine (HEI sitrusfrukter og brus), men har du noen gang tenkt på mat som er BRA for tenner? Her er noen deilige matvarer som faktisk er bra for tennene dine.

Grønn te
Grønn te er kjent for mange helsemessige fordeler. Den er rik på antioksidanten EGCG og har også kraftige antibakterielle egenskaper. Grønn te fremmer remineralisering av tannemaljen med sin lave surhet. For å få massevis av antioksidanter prøv matcha-pulver for å lage din egen te, og du kan til og med legge matcha-pulver til yoghurten eller smoothiene dine.

Laks
Laks er full av Omega-fettsyrer, noe som gjør den til en hjertesunn mat. Men med et betydelig nivå av vitamin D og kalsium er det også bra for tennene dine! Kalsium styrker bein og tenner, og vitamin D hjelper tarmene å absorbere kalsiumet for å holde tennene sunne! For en SUPER mat!

Jordbær
Jordbær har eplesyre som regnes som et naturlig blekemiddel for emalje. Selv om jordbær er røde og har en tendens til å flekke tekstiler, hjelper de faktisk med å holde tennene dine fri for flekker! Spis med måte, da denne frukten er veldig sur. Husk å skylle med vann og tanntråd etter å ha spist for å få de irriterende frøene ut mellom tennene.

Ost
Ost er åpenbart kjent for kalsiumet som holder tennene og beinene dine sterke, men det har også andre fordeler for munnhelsen din. Høyt innhold av fosfater som holder bein og tenner sunne omtrent som kalsium! Balanserer pH-nivåene i kroppen din. En lav pH-verdi kan føre til akkumulering av syrer i munnen inkludert skadelige bakterier. Ost bidrar til å produsere mer spytt som øker pH-nivået i munnen og reduserer risikoen for hull.

Selleri
Selleri gir tennene en treningsøkt på grunn av hvor mye du må tygge stilken før du kan svelge dem, du tar med deg tennene til treningsstudioet! Med all den ekstra tyggingen produserer munnen din mer spytt og det hjelper til med å drepe eventuelle skadelige bakterier som kan være i munnen din. Å spise selleri vil drepe bakterier rundt tennene og tannkjøttet samtidig som det gir dem en god massasje.

Mørk sjokolade
Denne er for alle sjokoladeelskere! Kakaoen i mørk sjokolade beskytter deg mot hull ved å styrke tannemaljen. Kakaobønner inneholder tanniner, polyfenoler og flavonoider, som alle er kraftige antioksidanter som gagner munnen og tennene. Polyfenoler begrenser effekten av bakterier ved å nøytralisere mikroorganismene som forårsaker dårlig ånde og forhindrer infeksjoner i tannkjøttet mens de bekjemper tannråte. Flavoinoider virker for å bremse karies. For å få fordelene som mørk sjokolade har å tilby, velg en sjokolade som har et kakaoinnhold på 76 % eller mer og har lite sukker. Jo nærmere konfekten er bønnen, jo bedre.

Imponer tannlegen din ved å spise disse ingrediensene, og overrask dem med din perfekte munnhelse!