PÅSKENS POTETGRATENG MED EN VRI

Kjære venner, er dere klare for påsken? For de av oss som har sett et par påsker før, er det på tide å riste opp tradisjonene og gi dem en vri! Her er min hemmelige oppskrift på en påskerett som vil få gjestene dine til å lengte etter mer, og kanskje til og med gjøre påskeharen sjalu!

Ingredienser:

1 kg poteter, skåret i tynne skiver
2 dl fløte
2 dl melk
2 fedd hvitløk, presset
1 ts dijonsennep
1 ts salt
½ ts sort pepper
150 g revet ost
En klype muskatnøtt (for det lille ekstra!)

Gjør som følger:

– Forvarm ovnen til 200 grader.
– Bland fløte, melk, hvitløk, sennep, salt, pepper og muskat i en kjele. Varm opp på middels varme til det begynner å småkoke.
– Legg potetskivene og revet ost i en smurt ildfast form.
– Hell den varme fløteblandingen over potetene og osten.
– Stek i ovnen i ca. 45 minutter eller til potetene er myke og gratengen har fått en fin gyllen farge.

Server med glede og en god latter! Påskeklemmer til dere alle, og nyt denne herlige tiden sammen med dem dere er glad i. Og husk at det ikke er noe i veien for å lage påskemat med en liten vri, selv om påskeharen skulle heve øyenbrynene! Bon appétit!