TOG PÅ EN NY MÅTE!

I de siste årene har det vært oppmerksomhet om at fly blir mindre og mindre populært på grunn av klimakrisen. Mange vil nå gjøre hva de kan for å holde planeten vår ren, slik at de neste generasjonene skal få leve på en like vakker jordklode som de tidligere generasjonene. Vi vil jo gjerne ta vare på jorda som et kjært barn.

Før i tiden var det svært vanlig å bruke toget når man skulle reise over lange avstander, også rundt omkring i Europa, selv om det kunne ta sin tid. Men når flyet kom og prisene ble lavere, kunne plutselig hvem som helst reise til steder som Spania og Hellas.

Nå har vi altså kommet til et punkt der flere velger å reise med fly. Flytrafikken er en stor belastning på miljøet, og det er utrolig mange fly oppe i luften samtidig (besøk nettsiden flightradar24.com dersom du vil få en oppfatning av hvor mange fly som er oppe i luften akkurat nå).

Men en ny type tog er nå på vei, og det skal kunne ta deg fra Oslo til Stockholm på bare 30 minutter. Derfra skal man kunne reise til Tyskland på en times tid.

Hyperloop er navnet på dette nye toget, og det kan være i drift for kommersiell trafikk allerede i 2027. Hyperloop er virkelig fremtidens tog som kanskje kommer til å utkonkurrere flyene, spesielt på grunn av klimaet. Togene kjører inni en bane med lavt lufttrykk, noe som gjør at de kan oppnå en hastighet på hele 1200 km i timen. Det er den kjente entreprenøren Elon Musk som først introduserte konseptet med disse moderne togene.

Inntil videre får vi nøye oss med dagens tog. Det kan jo være svært hyggelig å booke en lengre togferie til Sør-Europa og nyte en kaffe mens man ser ut av vinduet og følger med på at naturen forandrer seg jo lenger sør man kommer. På veien gjennom Europa kan man jo hoppe av og på på historiske steder, gå på sightseeing, oppleve nye byer og skape minner for livet.

Så kunne du være interessert i å dra på en lenger togreise med venner og familie, eller kanskje en kortere reise i vårt lange land? Uansett hva du velger, finnes det utrolig mye å se og oppdage.

God tur!